Alle scholen dicht, gevolgen voor Agora

mrt. 15, 2020 Geschreven door: beheerder

Beste leerlingen, Geachte ouders / verzorgers,

Uiteraard sluit Agora zich aan bij het landelijk beleid rond het coronavirus. Wij gaan tot en met 6 april zoveel mogelijk over op leren op afstand. Dit betekent dat wij ons schoolgebouw sluiten en per direct overstappen van het verzorgen van activiteiten op school, naar het verzorgen van online activiteiten.

Uitzondering hierop:

● Opvang voor leerlingen van ouders met vitale beroepen, die niet thuis kunnen werken.

● Leerlingen die op school nog benodigdheden willen ophalen, kunnen dit bi voorkeur a.s. maandag doen.

Leren op afstand is samen verantwoordelijkheid nemen

Ondanks dat we niet fysiek bij elkaar komen in de komende periode, gaat onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om te leren, leerlingen voor te bereiden op de toekomst en voor te bereiden op het examen, onverminderd door. Dit betekent dat onze coaches op regelmatige basis contact met hun leerlingen zullen hebben en experts overgaan op (gezamenlijke) online activiteiten. Leerlingen moeten zich hiervoor via internet beschikbaar houden.

Dagritme

We raden aan thuis een dagritme af te spreken, met afgebakende momenten waarop aan schoolse zaken gewerkt wordt. In het algemeen kunnen we stellen dat leerlingen bij Agora, goed op een rij hebben wat ze de komende week/weken kunnen doen. Werk hier dus gewoon aan verder.

Proefwerken, toetsen en examens

Proefwerken en toetsen zullen niet plaatsvinden totdat de minister anders besluit. We raden alle leerlingen uiteraard aan om zich voor te blijven bereiden op de geplande toetsen en examens, aangezien wij hier in de komende dagen landelijk beleid op verwachten en er misschien weer snel getoetst kan worden. Dit is zeker met het oog op de examens erg belangrijk.

Persoonlijke contactmoment

Maandag zal ons personeel de laatste hand leggen aan onze plannen en afspraken voor de komende weken. Vervolgens zullen we uiterlijk dinsdag met elke individuele leerling persoonlijk contact opnemen en een traject voor de komende week/weken afspreken. We zullen dit traject ook voor u, als ouder/verzorger, transparant maken. Als u naar aanleiding hiervan vragen heeft, raden we u aan contact op te nemen met de coach.

Verdere informatievoorziening

We begrijpen dat deze situatie veel vragen oproept. We vragen u om het contact, dat de coach uiterlijk dinsdag opneemt, even af te wachten.

Uiteraard zullen wij, als management, u per mail en via onze website op de hoogte blijven houden van de verdere gevolgen van dit landelijk besluit.

Via de website soml.nl/coronavirus houdt SOML daarnaast alle ouders, leerlingen en medewerkers op de hoogte van actuele stichtingsbrede ontwikkelingen.

Met vriendelijke groet,

Esther van Hinsberg & Rob Houben

Directeur Niekée Teamleider Agora

Mijn keuze voor Niekée

Leerlingen van Niekée zijn leerlingen die mee richting geven aan hun leerproces. Als leerling, als docent en als ouder reflecteren we en sluiten we aan bij de reeds aanwezige kennis en kunde.