Yasmina

Boeken in de spotlight

dec. 6, 2019 Geschreven door: beheerder

Yasmina & de aardappeleters van Wauter Mannaert

De 11-jarige Yasmina woont samen met haar papa in een klein appartementje in de stad. Geld voor eten is er niet. Gelukkig is Yasmina een vindingrijke foodie. Ze plukt kruiden in het wild en krijgt elke dag verse groenten toegestopt van haar vrienden van de volkstuintjes. Maar dan moeten de volkstuinen plaatsmaken voor een experimenteel aardappelveld. De man achter het project ontwikkelde een nieuw soort aardappel die de mensen gek maakt… Voor Yasmina is dit slecht nieuws. Zonder verse groenten wordt het elke dag moeilijker om eten op tafel te krijgen. Er zit maar een ding op: het probleem met wortel en al uitroeien.

Je vindt dit boek in de (school)bibliotheek bij de C-stripboeken met onderaan de sticker MANN.

Heb je hulp nodig met het vinden van het boek dat goed bij JOU past? Kom dan op dinsdagochtend tussen 09:00 en 12:00 naar de schoolbibliotheek. Leesconsulent Janneke kan je helpen. Je mag ook een e-mail sturen naar beckers@bibliorura.nl


Mijn keuze voor Niekée

Leerlingen van Niekée zijn leerlingen die mee richting geven aan hun leerproces. Als leerling, als docent en als ouder reflecteren we en sluiten we aan bij de reeds aanwezige kennis en kunde.