P2040061

Niekée on Wheels op Roermond Proeft!

sep. 27, 2019 Geschreven door: beheerder

…en dan is de vakantie weer voorbij en kijken we enigszins halfhartig vooruit naar een periode van werk en herfstige dagen. Gelukkig zijn er dan mensen die het begrijpen en met leuke festiviteiten en bezigheden de dreigende najaarsdip buiten de deur weten te houden.

In Roermond was er daartoe Roermond Proeft: lekker bikken voor het goede doel. Op het gezellige Julianaplein in Herten viel er van talloze lekkernijen te genieten. Vanaf 14.00u tot laat in de avond werd er naar hartelust gegeten en gedronken.

Een van de stands op Roermond Proeft werd bevolkt door Niekée On Wheels, de prachtige gele foodtruck die dankzij de kookkunsten van docenten en leerlingen van Niekée een vaste waarde lijkt te gaan worden op feesten, partijen en evenementen in de wijde omtrek.

Twee heerlijke Mexicaanse gerechten stonden op het menu: Tinga de Pollo (kip) en Carnitas de cerdo (een soort pulled pork), beide geserveerd op een tortilla, bereid op de Ofyr. Afhankelijk van de ‘vuurvastheid’ van de klant brachten de leerlingen de gerechten met chiracha-saus op smaak.


Met dank aan:

Ashley, Marwa, Stijn, Kay, Noah en Megan (Leerlingen Niekée-VMBO)
en
Youp, Remco, Christel, Fernando, Marlie, Renée, Bahman, Celine (Docenten Niekée-VMBO)

Techniek + Horeca = OFYR

Youp (docent Horeca Niekée), een beetje uitgekeken op de gebruikelijk barbecue had zijn zinnen al enige tijd gezet op een Ofyr, zo’n mooi kegelvormig gietijzeren kooktoestel met brede bakrand waar iedere kok van gaat watertanden. Remco (docent Techniek Niekée) wist wel raad met die wens en toog aan het werk. Hieronder zie je hem bezig op zijn meesterwerk.


Mijn keuze voor Niekée

Leerlingen van Niekée zijn leerlingen die mee richting geven aan hun leerproces. Als leerling, als docent en als ouder reflecteren we en sluiten we aan bij de reeds aanwezige kennis en kunde.